Jos de Kleijne
Directeur AK+ BV

De samenwerking met B2 Architecten bevalt mij erg goed. Inmiddels zijn we aan ons vijfde gezamenlijke project op rij bezig.

Vanuit mijn functie bij AK+ ondersteun ik schoolbesturen van zowel primair als voortgezet onderwijs op velerlei manieren. In die rol ben ik door Stichting Conexus, die is ontstaan uit een bestuurlijke fusie van verschillende stichtingen, ingehuurd om deel te nemen aan verschillende projectgroepen waarvan B2 Architecten de ontwerpen maakt.

De samenwerking met B2 Architecten bevalt mij erg goed. Inmiddels zijn we aan ons vijfde gezamenlijke project op rij bezig. Wat mij erg aanspreekt is dat Koen en Mathieu van binnen naar buiten werken. Ik bedoel daarmee dat het onderwijsconcept altijd leidend en sturend is. Het ontwerp staat daarbij in dienst van de onderwijsvorm.

B2 Architecten staart zich niet blind op esthetische punten. Daarnaast is het team sterk in de kostenraming. Binnen het budget halen Koen, Mathieu en hun team er álles uit wat erin zit. Ze zoeken altijd de grenzen op van wat mogelijk is.

Daarnaast is B2 Architecten een flexibele partner, van het begin tot het einde van het project. Dat vind ik dapper. Ook luisteren Koen en Mathieu goed naar de gewenste richting die de opdrachtgever aangeeft. Welke projecten we samen deden? Onder meer basisschool De Vuurvogel in Malden en basisschool De Verbinding in Nijmegen. De eerste projecten zijn door Mathieu vormgegeven, nu is Koen steeds meer de voortrekker. Wat mij betreft werk ik ook bij het volgende project weer samen met B2 Architecten.