Uitbreiding van de directie

Frank Joosten wordt partner bij B2 Architecten bna

Molenhoek

Frank Joosten treedt toe als partner bij B2 Architecten bna uit Molenhoek. Joosten is al sinds 2017 werkzaam bij ons architectenbureau en zal zich als rechterhand van eigenaar Koen van de Braak nadrukkelijk gaan bezighouden met de engineerskant, procesbegeleiding en nazorg. “Koen en ik hebben allebei onze eigen expertise en we kijken ieder op onze manier naar de sector, waardoor we elkaar uitstekend aanvullen”, laat Joosten weten.
 
De 44-jarige Joosten trad vijf jaar geleden in dienst bij B2 Architecten als projectleider en technisch ontwerper en sprak de afgelopen jaren vaker uit dat hij partner wilde worden binnen het bedrijf. “Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik intern wilde doorgroeien. Koen heeft me daarin altijd gesteund en dat ik nu partner word van dit mooie architectenbureau, is de volgende stap in mijn loopbaan bij B2 Architecten”, vertelt Joosten. 
 
Echte teamplayer
Joosten omschrijft zichzelf als ‘een echte teamplayer’. “Ik noem mezelf altijd de manager van de verandering. Mensen krijgen bij mij nooit op voorhand een nee te horen, want ik wil eerst kijken waar de wensen van een opdrachtgever liggen en wat we eventueel kunnen veranderen om iets toch mogelijk te maken. Oplossingsgericht denken, waarbij persoonlijk contact de rode draad vormt. De communicatie moet vanaf het begin helder zijn, want dat zorgt voor een prettig traject voor onze opdrachtgevers”, verzekert Joosten.
 
Gezamenlijk model
Waar Van de Braak zich bij B2 Architecten primair bezighoudt met acquisitie, architectuur en het contact met opdrachtgevers, richt Joosten zich juist meer op het uitwerken van projecten en het sturen dan wel optimaliseren van BIM-processen. “Bij veel architectenbureaus bestaan de partners uit architecten. Ik heb juist een achtergrond als engineer. Zodoende is het bij ons écht een kwestie van 1+1=3. We vullen elkaar aan. Uniek in onze sector is het niet, maar vernieuwend is het zeker wel. Het levert ook veel positieve reacties van klanten op”, zegt Joosten. “Vanaf de ontwerpfase wordt bij ons aan een gezamenlijk model gewerkt. Ik richt mij vooral op de nazorg in een traject, zodat de oplevering naar volle tevredenheid van onze klanten gebeurt en projectleiders, gemeenten en andere opdrachtgevers ook in de toekomst graag bij ons terugkomen. Daar zal ik me ook als partner hard voor blijven maken.”
 
B2 Architecten is gespecialiseerd in het ontwerpen van grondgebonden woningen, bedrijfspanden, scholen, multifunctionele accommodaties, sportparken en utiliteitsbouw. Bij het architectenbureau in Molenhoek zijn meerdere architecten en technisch ontwerpers werkzaam.
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Frank Joosten, partner bij B2 Architecten via tel. 024-3573359 of per e-mail naar info@b2architecten.nl